Βιοσυντονισμός και αλλεργίες

O βιοσυντονισμός βασίζεται στην επιστημονικά αποδεδειγμένη αρχή της κβαντικής φυσικής ότι τα κύτταρα του σώματός μας εκπέμπουν και λαμβάνουν ηλεκτρομαγνητικά σήματα. Όταν όμως η φυσιολογική ηλεκτρομαγνητική επικοινωνία των κυττάρων διαταραχθεί, π.χ. λόγω της παρεμβολής κάποιου παθογόνου μικροοργανισμού, το αποτέλεσμα είναι η εκδήλωση ασθενειών. Τέτοιου τύπου «παράσιτα» στην ηλεκτρομαγνητική επικοινωνία των κυττάρων μπορούν να προκαλέσουν και οι αλλεργιογόνες ουσίες (π.χ. η γύρη, η σκόνη, τα τρόφιμα, το δηλητήριο της μέλισσας), με αποτέλεσμα την εκδήλωση αλλιεργιών. Για την εφαρμογή του βιοσυντονισμού χρησιμοποιείται μια ειδική συσκευή που έχει την ιδιότητα να λαμβάνει τις ηλεκτρομαγνητικές δονήσεις του σώματός μας, να τις επεξεργάζεται και να τις επιστρέφει πίσω στο σώμα, έχοντας «καθαρίσει» τα παθογόνα «παράσιτα» - πάντοτε με το χειρισμό του εκπαιδευμένου ειδικού. Για την αντιμετώπιση των αλλεργιών, αποστέλλονται στο σώμα και οι τροποποιημένες (ανεστραμμένες) ηλεκτρομαγνητικές δονήσεις των αλλεργιογόνων ουσιών, που τοποθετούνται σε ένα δοχείο συνδεδεμένο με τη βιοσυντονιστική συσκευή. «Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνουμε την απευαισθητοποίηση του οργανισμού. Ακυρώνουμε την αλλεργική ευαισθησία όπως “σβήνουμε” ένα πρόγραμμα από τον υπολογιστή».

Αλλεργικό Τεστ

Το Τεστ Αλλεργιών αποτελεί το πρώτο βήμα για την επιτυχή αντιμετώπιση των αλλεργιών που μας ταλαιπωρούν. Σκοπός του είναι η εύρεση των διαφόρων στοιχείων και ουσιών που προκαλούν την υπέρμετρη αντίδραση του οργανισμού η οποία καταλήγει στην αλλεργική συμπτωματολογία (φτέρνισμα, κνησμός, αλλεργική ρινίτιδα, μπούκωμα, εξανθήματα, δύσπνοια, άσθμα κ.α.). Ο αλλεργικός έλεγχος πραγματοποιείται με μηχάνημα βιοενεργειακής ανάλυσης. Η μέθοδος αυτή είναι  η πιο σύγχρονη μη επεμβατική λύση για την εύρεση των αλλεργιογόνων καθώς δεν απαιτείται η λήψη αίματος, παράγοντας σημαντικός στον έλεγχο των παιδικών αλλεργιών.

Ποιες αλλεργίες καταπολεμά

Με τη μέθοδο του βιοσυντονισμού είναι δυνατό να αντιμετωπιστεί κάθε μορφή αλλεργίας. Δεν υπάρχει περιορισμός στα αλλεργιογόνα που μπορούμε να ελέγξουμε. Κάποια από αυτά είναι:

 • Γύρη των δένδρων και των φυτών
 • Ακάρεα της οικιακής σκόνης , μούχλα, σκόνη
 • Χημικά καθαρισμού και απορρυπαντικά
 • Περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις (καπνός τσιγάρου, καυσαέρια κ.α.)
 • Τροφές
 • Τα οικόσιτα ζώα
 • Τσιμπήματα εντόμων
 • Φάρμακα
 • Υφάσματα, υλικά και κοσμήματα

Τα ποσοστά επιτυχίας της μεθόδου αγγίζουν το 80%, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο βιοσυντονισμός είναι πανάκεια.

Η μέθοδος θεωρείται ιδιαίτερα αποτελεσματική στα παιδιά, επειδή ο οργανισμός τους έχει ελάχιστες επιβαρύνσεις.

O στόχος της θεραπείας

Με τη μέθοδο του βιοσυντονισμού επιτυγχάνεται η απευαισθητοποίηση του ασθενούς από τα αλλεργιογόνα που τον ταλαιπωρούν. Παράλληλα, όμως, ο ειδικός προσπαθεί να εντοπίσει και να αντιμετωπίσει, με τη βοήθεια της βιοσυντονιστικής συσκευής, τα βαθύτερα αίτια που προκαλούν τις αλλεργίες -αναζητά, δηλαδή, τους παράγοντες που οδήγησαν στην εξασθένιση της άμυνας του ανοσοποιητικού συστήματος (π.χ. παθογόνοι μικροοργανισμοί, επιβαρυντικές ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες, βαρέα μέταλλα, κ.α.)- ούτως ώστε το αποτέλεσμα της θεραπείας απευαισθητοποίησης να είναι μόνιμο.
Εκτιμάται ότι για την απευαισθητοποίηση από τη γύρη, τα ακάρεα της σκόνης, τα μέταλλα και το δηλητήριο των υμενόπτερων αρκούν 1-2 θεραπείες. Για τις αλλεργίες στα τρόφιμα μπορεί να χρειαστούν 2-3 επαναλήψεις.

Σε τι διαφοροποιείται η απευαισθητοποίηση με Βιοσυντονισμό συγκριτικά με την κλασσική ιατρική απευαισθητοποίηση - ανοσοθεραπεία?

Η απευαισθητοποίηση με Βιοσυντονισμό

 • μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα αλλεργιογόνα (ακόμα και σε Τροφική ή Φαρμακευτική αλλεργία) και όχι μόνο σε αεροαλλεργιογόνα (όπως η κλασσική ανοσοθεραπεία)
 • γίνεται υπογλώσσια ενώ δεν περιέχει εκχυλίσματα του αλλεργιογόνου για να μην  υπάρχουν επιπλοκές
 • μπορεί να γίνει σε πολλαπλά αλλεργιογόνα, ακόμα και όταν δεν γνωρίζουμε με  ακρίβεια ποιά μας προκαλούν την αλλεργική διαταραχή
 • στερείται παρενεργειών και αντενδείξεων (καλό θα ήταν ωστόσο να μην διενεργείται κατά τη  διάρκεια της εγκυμοσύνης)
 • απαιτεί σημαντικά μικρότερη διάρκεια θεραπείας συγκριτικά με την κλασσική απευαισθητοποίηση που είναι ιδιαίτερα χρονοβόρος διαδικασία (3-5 χρόνια).

Share This Link