Τι είναι και που οφείλεται η κυτταρίτιδα?

Κυτταρίτιδα είναι η ανάπτυξη κακής ποιότητας λιπώδους ιστού στους μηρούς, γλουτούς, γόνατα και κοιλιά. Οφείλεται σε ορμονικούς παράγοντες (διαταραχές εμμηνόρρυσης, εγκυμοσύνη, εμμηνόπαυση), σε διατροφικές συνήθειες (λίπη, υδατάνθρακες, αλκοόλ), στο κάπνισμα, σε διαταραχές μεταβολισμού των λιποκυττάρων, σε διαταραχές της μικροκυκλοφορίας, σε φλεβική ή χρόνια λεμφική στάση και τέλος σε παχυσαρκία.

Πως δρα η μεσοθεραπεία?

Η μεσοθεραπεία βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία κι έτσι βοηθάει στη καλύτερη οξυγόνωση των κυττάρων και την αποβολή των τοξινών. Γίνεται με την έγχυση ενός μείγματος από βιταμίνες, αμινοξέα, αποιδηματικά και αντιοξειδωτικά συστατικά στα σημεία όπου υπάρχει κυτταρίτιδα.

Πως γίνεται η μεσοθεραπεία?

Εφαρμόζεται με τη τεχνική των μικροενέσεων στις πάσχουσες περιοχές χρησιμοποιώντας μικροβελόνες (4-6mm) ή το Roller (ειδική συσκευή με μικροβελόνες). Έτσι τα συστατικά εισχωρούν καλύτερα στο λιπώδη ιστό και έχουν άμεσα και ορατά αποτελέσματα. Η θεραπεία είναι ανώδυνη και διαρκεί 15-20 λεπτά.

Πόσο συχνά εφαρμόζεται?

Απαιτούνται περίπου 10 θεραπείες κάθε 8-10 ημέρες και θεραπείες συντήρησης του αποτελέσματος κάθε χρόνο.

Η μεσοθεραπεία του σώματος βρίσκει εφαρμογή μόνο στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας?

Στη μεσοθεραπεία σώματος όπως ακριβώς και στη μεσοθεραπεία προσώπου γίνεται έγχυση στο χόριο όλων των απαραίτητων συστατικών για τις ανάγκες του δέρματος που αντιμετωπίζουμε. Συνεπώς, πέραν της αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας, μπορούμε να επιτύχουμε βαθειά ενυδάτωση, σύσφιξη και αναζωογόνηση της υπο θεραπεία περιοχής.

Τι πετυχαίνουμε συνοπτικά με τη μεσοθεραπεία?

  • Σύσφιξη και βαθειά ενυδάτωση του δέρματος
  • Αύξηση της σφριγηλότητας και της ελαστικότητας του δέρματος
  • Εξάλειψη των δυσχρωμιών στα χέρια
  • Εξάλειψη των κόκκινων ραβδώσεων (ραγάδων), εξομάλυνση των λευκών, ανεξάρτητα από το βάθος και την ηλικία
  • Αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας σε συνδυασμό με ειδικούς λιποτροπικούς παράγοντες

Πότε είναι η κατάλληλη εποχή?

Δεν υπάρχει περιορισμός λόγω της ηλιοφάνειας. Μπορεί να γίνει όλες τις εποχές του χρόνου. Με το δεδομένο όμως ότι μπορούν να συμβούν εκχυμώσεις (μελανιές) αμέσως μετά τη θεραπεία -οι οποίες βέβαια υποχωρούν σε λίγες ημέρες- θα ήταν επιθυμητό για καθαρά αισθητικούς λόγους, να μην διενεργείται κατά τους θερινούς μήνες οπότε και εκθέτουμε το σώμα μας

Share This Link