Η Μεσοθεραπεία είναι μια μέθοδος κατά την οποία διοχετεύουμε μικρές ποσότητες φαρμακευτικών ουσιών όπως υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα κι ένζυμα σ’ένα ορισμένο σημείο του σώματος. Αυτό γίνεται με ανώδυνες μικρο-ενέσεις στο χόριο, το μεσαίο στρώμα του δέρματος (εξ ου και μεσοθεραπεία), με σκοπό τη θεραπεία παθήσεων ή την αναζωογόνηση, βαθειά ενυδάτωση και σύσφιξη του δέρματος του προσώπου.

Πως δρα η μεσοθεραπεία?

Η μεσοθεραπεία, εμπλουτίζει το χόριο, το μεσαίο στρώμα του δέρματος, με βιταμίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες, μέταλλα, ένζυμα και αμινοξέα, τα οποία τρέφον το δέρμα και το αναζωογονούν. Επίσης προωθεί τη παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και αυξάνει το μεταβολισμό. Η προσθήκη υαλουρονικού οξέος στο πιο πάνω μείγμα συστατικών κρατά το νερό στους ιστούς με αποτέλεσμα τη βαθειά ενυδάτωση του δέρματος. Τα άτομα που έχουν κάνει τη θεραπεία αυτή περιγράφουν ότι το δέρμα τους έγινε πιο σφιχτό, ελαστικό, λαμπερό, νεανικό και ακτινοβολεί.

Πως γίνεται η μεσοθεραπεία?

Εφαρμόζεται με τη τεχνική των μικροενέσεων στις πάσχουσες περιοχές χρησιμοποιώντας μικροβελόνες (4mm) ή το Roller (ειδική συσκευή με μικροβελόνες- transdermal collagen induction). Η θεραπεία είναι ανώδυνη και διαρκεί 15-20 λεπτά.

Πόσο συχνά εφαρμόζεται?

Απαιτούνται περίπου 5 θεραπείες, 1 κάθε εβδομάδα και θεραπείες συντήρησης του αποτελέσματος κάθε χρόνο.

Τι πετυχαίνουμε συνοπτικά με τη μεσοθεραπεία?

 • Σύσφιξη και βαθειά ενυδάτωση του δέρματος
 • Αύξηση της σφριγηλότητας και της ελαστικότητας του δέρματος
 • Εξάλειψη των λεπτών γραμμών
 • Σημαντική μείωση στις βαθιές ρυτίδες
 • Εξάλειψη των δυσχρωμιών σε πρόσωπο και ντεκολτέ
 • Λείανση των ουλών από ακμή και των μετατραυματικών ουλών

Ποιος μπορεί να κάνει μεσοθεραπεία?

Όλοι οι ενήλικες από 18 έως 75 ετών που έχουν καλή υγεία μπορούν να κάνουν μεσοθεραπεία για αισθητικούς σκοπούς.

Πότε είναι η κατάλληλη εποχή?

Δεν υπάρχει περιορισμός λόγω της ηλιοφάνειας. Μπορεί να γίνει όλες τις εποχές του χρόνου.

To Χημικό Peeling χρησιμοποιεί ένα χημικό διάλυμα για να βελτιώσει και να λειάνει την υφή του δέρματος του προσώπου, προκαλώντας ένα ελεγχόμενο χημικό έγχαυμα και αφαιρώντας με αυτό το τρόπο, τις κατεστραμμένες εξωτερικές του στοιβάδες. Βοηθά τα άτομα που έχουν κηλίδες ή λεπτές ρυτίδες στο πρόσωπο ή ανομοιογενές, χρωματικά, δέρμα. Γίνεται συνήθως για αισθητικούς λόγους, μπορεί όμως να αφαιρέσει τυχόν προκαρκινικούς όγκους, να απαλύνει τις ουλές του προσώπου που οφείλονται στην ακμή ή ακόμα και να ελέγξει την ακμή.

Υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι χημικού peeling ανάλογα με τη δραστικότητα του διαλύματος και το βάθος του ελεγχόμενου χημικού εγκαύματος που προκαλούν στην επιδερμίδα.

Τα άλφα-υδροξυοξέα (AHA), όπως το γλυκολικό, το γαλακτικό ή τα οξέα φρούτων είναι οι πιό ήπιες φόρμουλες peeling.

Το τριχλωροξικό οξύ (TCA) μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συγκεντρώσεις, αλλά χρησιμοποιείται κυρίως για peeling μεσαίου βάθους. Τα αποτελέσματα ενός peeling με TCA είναι περισσότερο εντυπωσιακά από τα αποτελέσματα ενός peeling με AHA. Συνήθως χρειάζονται περισσότερες της μιας συνεδρίας, για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η φαινόλη είναι το ισχυρότερο από τα χημικά διαλύματα και δίνει ένα βαθύ peeling. Χρησιμοποιείται κυρίως στη θεραπεία ασθενών με έντονες ρυτίδες στο πρόσωπο, κηλίδες ή σε κατεστραμμένο δέρμα από την έκθεση στον ήλιο ή από προκαρκινικούς όγκους. Καθώς η φαινόλη μερικές φορές ανοίγει το χρώμα των περιοχών όπου τοποθετείται, το χρώμα του δέρματός σας μπορεί να είναι καθοριστικός παράγοντας για το αν αυτή είναι η κατάλληλη θεραπεία για εσάς. Η φαινόλη χρησιμοποιείται κυρίως στο πρόσωπο. Εάν χρησιμοποιηθεί στο λαιμό ή σε άλλες περιοχές του σώματος μπορεί να δημιουργηθούν ουλές. Το χημικό peeling φαινόλης εμπεριέχει κάποιον βαθμό επικινδυνότητας και αβεβαιότητας.

 

 

Ειδικά για το Τριχλωροξικό οξύ (TCA):

 • Λειαίνει τις λεπτές επιφανειακές ρυτίδες
 • Αφαιρεί τις επιφανειακές κηλίδες
 • Διορθώνει τα προβλήματα χρώματος
 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον λαιμό ή σε άλλες περιοχές του σώματος
 • H θεραπεία διαρκεί μόνο 10-15 λεπτά
 • Προτιμάται για τους ασθενείς με σκουρότερο δέρμα
 • Μπορεί να ρυθμισθεί το βάθος του peeling
 • Μπορεί να χρειασθεί επαναληπτική θεραπεία για να διατηρηθεί το αποτέλεσμα

Share This Link