Η σταδιακή εμφάνιση ρυτίδων στο πρόσωπο και το λαιμό, είτε πρόκειται για λεπτές επιφανειακές γραμμές είτε για βαθύτερες πτυχές, αποτελεί το κλασσικό πρώιμο σημάδι συσσωρευμένης βλάβης του δέρματος και της αναπόφευκτης γήρανσης. Η πρόωρη γήρανση του δέρματος και η εμφάνιση των ρυτίδων επιδεινώνονται από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο, την υπέρμετρη δραστηριότητα των μυών του προσώπου, το κάπνισμα, τις κακές διατροφικές συνήθειες ή τέλος από παθήσεις του δέρματος. Οι λεπτές ρυτίδες, που προοδευτικά βαθαίνουν, οι δυναμικές ρυτίδες της έκφρασης που με το καιρό γίνονται πιο έντονες και οι βαθιές πτυχές που εμφανίζονται λόγω της βαρύτητας, δίνουν στο πρόσωπό μας μία εικόνα γερασμένη και κουρασμένη που κάθε άλλο παρά επιθυμητή είναι. Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ αποτελεί φυσικό δομικό συστατικό του ανθρώπινου οργανισμού, είναι πανομοιότυπο σε όλα τα είδη οργανισμών και σε όλους τους τύπους ιστών και έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια ως το καταλληλότερο εμφύτευμα για την αποκατάσταση των ρυτίδων.

Σε ποιες περιοχές γίνεται;

Χρησιμοποιείται για τη διόρθωση των λεπτών επιφανειακών ρυτίδων γύρω από τα μάτια και το στόμα, για τη διόρθωση των βαθιών ρινοπαρειακών πτυχών και των ρυτίδων της γωνίας του στόματος, τον τονισμό του περιγράμματος των χειλιών, για τις ρυτίδες του μετώπου και του μεσόφρυου, αλλά και για τη διαμόρφωση του περιγράμματος του προσώπου (μάγουλα, ζυγωματικά κλπ). Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά αρκετά σκευάσματα υαλουρονικού οξέος, όλα όμως περιέχουν την ίδια ουσία, παρασκευάζονται με τους ίδιους αυστηρούς κανόνες και έχουν ακριβώς την ίδια δράση.

Πώς δρα;

Μετά την έγχυσή του τα σωματίδια του υαλουρονικού οξέος απορροφούνται με αργό ρυθμό από τον οργανισμό και καθώς το gel διασπάται, τη θέση του την παίρνει το νερό. Όσο ελαττώνεται η συγκέντρωση του gel τόσο περισσότερο νερό συγκρατείται, μέχρι που το gel εξαφανίζεται τελείως χωρίς να αφήσει κατάλοιπα.

Πώς γίνεται;

Η εμφύτευση γίνεται με τη χρήση αναισθητικής κρέμας, είναι ανώδυνη, διαρκεί 10 λεπτά και τα αποτελέσματα είναι άμεσα. Μετά τη θεραπεία μπορείτε να επανέλθετε αμέσως στις δραστηριότητές σας. Αμέσως μετά τη θεραπεία μπορεί να εμφανιστεί μικρός ερεθισμός στην περιοχή της έγχυσης λόγω των ενέσεων, ο οποίος όμως υποχωρεί σε 24-48 ώρες. Στην περίπτωση των χειλιών το οίδημα μπορεί να κρατήσει λίγο περισσότερο. Συστήνεται η μη χρήση make up για 12 ώρες μετά τη θεραπεία καθώς και η αποφυγή παρατεταμένης έκθεσης στον ήλιο και χρήσης σάουνας για 1 εβδομάδα μετά τη θεραπεία.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;

Όπως αναφέρθηκε ήδη το υαλουρονικό οξύ είναι βιοδιασπώμενο και εξαφανίζεται χωρίς να αφήνει κατάλοιπα. Τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος έχουν διάρκεια ζωής που κυμαίνεται από 6-12 μήνες. Το πόσο θα διαρκέσει το αποτέλεσμα της θεραπείας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η ηλικία, ο τύπος του δέρματος, ο τρόπος ζωής και η μυϊκή δραστηριότητα. Στις περισσότερες περιπτώσεις η θεραπεία επαναλαμβάνεται μετά από 12 μήνες για τη διατήρηση του αποτελέσματος.

Πόσο ασφαλές είναι;

Το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται με ασφάλεια στην ορθοπαιδική εδώ και πολλά χρόνια. Η ενέσιμη μορφή του υαλουρονικού οξέος που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των ρυτίδων δεν έχει ζωική προέλευση, και επομένως αποκλείεται ο κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών από άλλα είδη. Επιπλέον, η εμφάνιση αλλεργικής αντίδρασης είναι εξαιρετικά σπάνια και δεν χρειάζεται να προηγηθεί τεστ ευαισθησίας.

Γυναίκα 30 ετών πριν και μετά την έγχυση υαλουρονικού οξέος (ΗΑ) στη περιοχή tear trough προκειμένου να μειωθεί η εικόνα των μαύρων κύκλων που δημιουργεί η απώλεια λίπους από τη περιοχή.

 

Γυναίκα 45 ετών πριν και μετά την ενίσχυση του περιγράμματος των χειλιών με υαλουρονικό οξύ

 

 

 Γυναίκα 55 ετών στην οποία έγινε διόρθωση (γέμισμα) των γραμμών πικρίας καθώς και ενίσχυση του περιγράμματος των χειλιών με υαλουρονικό οξύ.

 

 

Γυναίκα 70 ετών πριν και μετά τη διόρθωση των ρινοπαρειακών αυλάκων, των γραμμών πικρίας και την ενίσχυση του περιγράμματος των χειλιών με υαλουρονικό οξύ.

 

 

Παραδείγματα:
 

 

HA
HA HA
HA
HA HA
HA
HA HA
HA
HA HA
HA
HA HA
HA
HA HA
HA
HA HA
HA
HA HA
HA
HA HA
HA
HA HA
HA
HA HA
HA
HA HA
HA
HA HA
HA
HA HA
HA
HA HA
HA
HA HA
HA
HA HA
HA
HA HA
HA
HA HA
HA
HA HA
HA
HA HA
HA
HA HA
HA
HA HA
HA
HA HA
HA
HA HA
HA
HA HA

Share This Link